H1 típusú faház
H1 típusú faház:  alapterület: 55  m

E típusú házak falai 70 mm vastagok, 130X70 mm metszetű gerendákból vannak kiképezve, dupla nút-féderes illesztéssel, amelyeknek a  végeik grótolva vannak.

Az építmény betonlemezre (alap) helyeződik, a 20 mm-es vastag hajópadló 90X70 mm-es metszetű gerendarácsra tevődik. A ház rusztikus jellegét a  tetőre helyezett és belülrő látható  20 mm-es vastagságú lambéria adja, ami a  140X70mm-es metszetű látszógerendákra kerül.

A tetőfedésre bitumenes zsindelyt használtunk.

Ez a technológia  a melegebb időszakokban használat házaknál alkalmazható, mivel  nincsenek szigetelve.

A vevő kérésére az építmény külső falait és a tetőt szigeteléssel is kiképezhetjük,  így a ház lakhatóvá válik az év minden időszakában.

A H1 típusú faház 54 m2 alapterületen fekszik, amelybe belatartozik egy 11 m2 alapterületű terasz. E típusú faház belső elosztását a következő módon oldottuk meg: egy tágas nappali, egy hálószoba, egy fürdőszoba és egy bár.

H1 típusú faház, B változat

A H1 típusú faházat egy másabb konfigurációban is igényelték. A H1 típusú faház ezt a változatát egy nagyobb alapterülettel terveztük meg, az oldalfalak megemelésével a faházat galériával láttuk el. Ezzel a galériás megoldással a faházban egy jobb helykihasználást nyerünk, ugyanis a félemeleten is alakítottunk ki helyiségeket: két hálószobát és egy fürdőt. A faház félemeletére való feljutást egy fából készült lépcső oldja meg. Amint az alaprajz is mutatja, nemcsak a tetőt szigeteltük, hanem a faház oldalfalait is.

 

Leave a comment