Tervezés

Faházak, faszerkezetek tervezése

Segítséget tudunk nyújtani a faházak és egyéb épületek tervdokumentációjának elkészítésében, összeállításában.

Több, mint 25 éves tapasztalattal rendelkezünk a faszerkezetek terén, ezt a tapasztalatot a tervezési folyamatokban is tudjuk kamatoztatni, ezáltal egy gazdaságos és ésszerű építmény kelhet életre.

Az általunk felkínált tervezési szolgáltatások:

  • középületek, ipari épületek, és mezőgazdasági épületek tervezése
  • szerkezeti elemzés
  • engedélyeztetési tervek készítése
  • kiviteli tervek készítése
  • 3D látványtervezés

Az építkezés egyik meghatározó folyamata a tervezés. Egy szerkezetileg- és funkcionálisan jól kigondolt ház nagyban tudja befolyásolni az épület milyenségét és gazdaságosságát. Ajánlatos odafigyelni a ház tervezési szakaszára is, mert ezzel a folyamattal sok fejfájástól mentheti meg magát a beruházó, úgy az építés alatt, mint az épület használata során.  Egy, a méreteiben, funkcióiban okosan kigondolt ház kedvező fenntartási költségekkel rendelkezik, ami nem utolsó szempont a ház tulajdonosának.

Faház tervek

Az alábbi faszerkezet tervek néhány általános igényt fednek le. Ezeket a terveket adott települések helyi építési szabályzatának megfelelően készítettük el.

Földszintes, 4 szobás családi faház terve, bruttó alapterület 120 m2

 

Ez a faház könnyűszerkezetes rendszerben lett tervezve (timber frame), amely állandó, kényelmes  lakhatást biztosít egy 5 tagú család részére.


Földszintes, 2 szobás családi faház terve, bruttó alapterület 80 m2

 

Ez a faház könnyűszerkezetes rendszerben lett tervezve (timber frame), amely állandó, kényelmes  lakhatást biztosít egy 3 tagú család részére. A ház megfelelő hőszigeteléssel van tervezve, az év bármely évszakában lakható.


Emeletes gerendaház  terve, bruttó földszinti alapterület 57 m2

Ez a gerendaház nyaralóként lett tervezve, a faház a szigetelésének köszönhetően az év bármely időszakában használható. A gerendaházak szerelmeseinek ez a terv minden szempontból kielégítő lehet.


Raktárépület tartószerkezeti terve


Emeletes faház látványterve


Emeletes faház látványterve


Emeletes faház látványterve


Színpad tartószerkezeti terve


Földszintes faház látványterve


Földszintes faház látványterve

Számos már megépült házunkat megtalálják a Faházak, hétvégi házak termékeink között! A tervezés a gyártási és építés rendszertől is nagyban függ. Fontos szempont, hogy az elképzelt szerkezet megépíthető és biztonságos is legyen. A hatályban lévő tervezési szabványok figyelembevételével történik a tervezés és építés egyaránt. A tervezési szakaszban a megrendelővel együtt alakítjuk ki a házat, ahol igyekszünk a tapasztalatainkra épülő tanácsokat is adni, de szem előtt tartva a megrendelő elképzelését, kérését!