F14.C típusú hétvégi ház
F14.C típusú hétvégi ház

Az F14 típusú faházat kisebb változtatásokkal is elkészítettük már és télen nyáron lakhatóvá tettük. Az alábbi képek a faház építése során készültek.

Az F14.C típusú faház 57,50 négyzetméter alapterülettel rendelkezik, amely magába foglal egy teraszt is. A faház tartalmaz 2 szobát egy nappalit+konyhát, egy wc-t és egy teraszt. A hétvégi ház pontos méretei az alábbi tervrajzokon vannak ábrázolva. Ez a gerendaház hőszigetelt padlóval, falakkal és tetővel rendelkezik, így az év bármely időszakában lehet használni. A padló 4 cm vastag kőzetgyapottal lett szigetelve, amelyet a párnafák közé helyeztünk be. A padlót a 2 cm vastag hajópadló képezi. A vizes helyiségeknél padlócsempét használtunk. A nyílászárók hőszigetelt típusúak és az ablakokat zsalugáterrel láttuk el. A zsalugáterek emelik a ház biztonságát is a betörőkkel szemben. A tetőt bitumenes zsindellyel födtük, amelyet egy könnyű tetőfedő anyagként tartanak számon, ez által a tetőszerkezeti elemek kevésbé terheltek, de megoldható a tető cseréppel való födése is.  A tetőszerkezeti elemek belülről látszóak, amelyek kiemelik a ház rusztikus, gerendaház jellegét, különbséget téve más típusú szerkezetektől. A tetőfedésnél oldal- és oromszegély lemezeket használtunk, amely a megfelelő vízszigetelést és vízelvezetést biztosítja.

Ezen faház esetében is természetes, újratermelődő építőanyagokat használtunk, amely a fenntartható fejlődés kulcsa.

Az alábbi képek a ház építése során készültek, de megtalálható itt a faház alaprajza is. Szükség esetén a ház kialakítása módosítható is a megrendelő kérésére.

Leave a comment