Casa din lemn H1
Casa din lemn H1 – suprafaţa construită: 55  m2
Aceste case au peretele exterior de 70 mm grosime ce este alcatuit din elemente(grinzi ecarisate cu sectiune 130×70 mm) cu chertari la capete, ce sunt imbinate intre ele perfect in dubla lamba-uluc.

Casa se aseaza pe placa din beton (fundatie),iar podeaua(20 mm grosime) se aplica pe grilaj din rigle cu sectiunea de 90X70 mm,acoperisul se inchide cu lambriu de 20 mm ce se placheaza pe grinzi aparente cu sectiunea 140X70 mm in interior, dandu-i astfel un aspect rustic. Pentru invelitoarea acoperisului se poate utiliza sindrila bituminata.

Aceasta metoda se aplica pentru casele de vacanta ce vor fi folosite numai pe perioada de vara, deoarece nu sunt izolate.

La cere se pot izola pereti exteriori ai casei cat si a acoperisul. Astfel casa poate fi locuita in toata perioda anului.

Casa din lemn H1 se extinde pe 54 m2,  fatada are in prelungire o terasa de 11 m2. Compartimentarea camerelor s-a facut  avand in vedere obtinerea unei sufragerii spatioase, un dormitor comod, o baie si un bar.
Varianta  „B” a casei din lemn de tip H1

Casa din lemn H1 se poate construi si intr-o alta configuratie, daca se doreste o locuinta cu mai multe incaperi.

Casa de tip  H1 se va construi pe o suprafata mai mare, i se vor inalta mai mult peretii laterali,astfel incat se va obtine  un semietaj (galerie) deasupra dormitorului, baii si barului.

Aplicand aceasta solutie, vom avea mai mult spatiu, deoarece am obtinut la mansarda doua camere si o baie. Accesul de la parter la aceste incaperi dela mansarda se va face pe o scara din lemn.

La aceasta casa din lemn vor fi izolati atat peretii exteriori cat si acoperisul.

Leave a comment