Casa din lemn L10

Casa din lemn L10

Această casă din lemn a fost construită în Ungaria, în vecinătatea unui complex unui sportiv și servește categoria largă a celor care vor să facă sport sau mișcare în aer liber la periferia unui mic orășel.

Casa din lemn L10 este o construcție cu un singur nivel, cu suprafața construită de 82 mp și are în componență o sală mare și spațioasă, un birou, o magazie, două grupuri sanitare și un coridor ce face legătura între încăperi.

Primul strat de grindă al peretelui are grosimea de 90 mm, este îmbinată în dublu lambă uluc și este chertată la capete. Pe această se aplică un strat de izolator din vată minerală cu grosimea de 10cm așezată între rigle de 10×5 cm, la 60 cm unul de celălalt, între folii cu bară de vapori și emanare de vapori.

Peretele exterior se închide cu un strat de lambriu de 2cm grosime. Pereții interiori sunt concepuți din grindă ecarisată de 9 cm grosime și sunt țesuți în pereții exteriori cu excepția grupurilor sanitare, s-a pus o dușumea izolată din lemn.

Acoperișul a fost izolat, apoi învelit cu țiglă. Ușile și ferestrele sunt din lemn, construite în sistem termopan și se ampretează la caracterul rustic al construcției.

S-a vopsit în două straturi cu o lazură protectoare contra UV, ciupercă, insecte și mucegai.

Fotografiile de mai jos arată diferite faze ale construirii

Leave a comment