L9 típusú faház

L9 típusú családi faház

Ezt a gerendaházat Magyarországra építettük, amely ideális egy 4 személyes családnak lakhatás szempontjából.

A ház beépített alapterülete 147 m2, amely rendelkezik egy tágas nappali, egy konyha+étkezővel, két szobával és egy fürdővel, egy wc-vel, egy háztartási helyiséggel, egy gardóbbal és egy terasszal. A faház  alapterületén egy padlás is ki van alakítva.

Az L9 típusú faház műszaki adatai

Használt anyag: I. oszt. szárított és kezelt lucfenyő.

Földszinti padló: 20 mm vastagságú hajópadló, párnafákra (farácsra) helyezve, közéje 70 mm vastag polisztirol hőszigetelő

Falak: 

  • külső falak : 90 mm vastag nút-féderes grótolt gerendafal, amely szigetelésre van kiképezve, 15 cm vastag párnafák (farács) közé 15 cm vastag kőzetgyapotot használva amelyet 20 mm vastag lambéria vagy 1.25 mm gipszkarton zárja belülről.így a falvastagság 26 cm.
  • belső falak: 9 cm vastag dupla nút-féder illesztésű gerendafa

Ablakok: fából készült szigetelt ablakok, 24 mm vastagságú szigetelt üveggel a megadott méretek szerint. Az ablakok tokszélesítővel és borítóval van felszerelve (nem csak egyszerű geréb tokos). Az ablakok zsalugáterrel vannak ellátva.

A bejárati ajtó szigetelt. A lépcső is lucfenyőből készül.

Mennyezet: 9 x 20 cm illetve látszó födémgerendákra 40 mm vastag hajópadló borítással, amelyet 20 cm vastag szigetelővel képeztünk ki.

Tető:

A tető típusa nyeregtető. A tetőszerkezet elemei a padlástérben helyezkednek el.

A faház legyártásához szükséges idő: 3 hónap.

Szerelés időtartama: k.b. 35-40 nap.

Az alábbi tervrajzok szemléltetik a faház belső elrendezését

Leave a comment