F22 típusú faház

F22 típusú faház

Ezt a faházat Romániába, egy Bukarest melletti kis településre építettük, amely funkcióját tekintve nyaralóként szolgál.

A ház beépített alapterülete 45 m2, amely rendelkezik egy tágas nappali+konyhával, egy tárolóval, egy fürdővel és egy emeleti szobával. A házat oldalirányban egy terasz egészíti ki.

Az F22 típusú faház műszaki adatai

Használt anyag: I. oszt. szárított és kezelt lucfenyő.

Földszinti padló: 20 mm vastagságú hajópadló, párnafákra (farácsra) helyezve, közéje 40 mm vastag polisztirol hőszigetelő

Falak: 

  • külső falak : 90 mm vastag nút-féderes grótolt gerendafal, amely szigetelésre van kiképezve, 15 cm vastag párnafák (farács) közé 10 cm vastag kőzetgyapotot használva amelyet 20 mm vastag lambéria vagy 1.25 mm gipszkarton zárja belülről.így a falvastagság 19 cm. A falak úgy kívülről, mint belülről rovar-, gomba- és tűz ellen kezelve van. A faház elemeinek festése üzemi körülmények között történt, minőségi kivitelben.
  • belső falak: 7 cm vastag dupla nút-féder illesztésű gerendafa

Ablakok: fából készült szigetelt ablakok, 24 mm vastagságú szigetelt üveggel a megadott méretek szerint. Az ablakok tokszélesítővel és borítóval van felszerelve (nem csak egyszerű geréb tokos). Az ablakok zsalugáterrel vannak ellátva.

A bejárati ajtó szigetelt. A lépcső is lucfenyőből készül.

Tető:

A tető típusa sátortető. A tetőszerkezeti elemek belülről látszóak. A tetőt kőzetgyapot hőszigeteléssel építettük, amely által a faház energiafogyasztás szempontjából optimalizált. A tető bitumenes zsindellyel lett födve.

Kiegészítésként a faház szomszédságában található egy általunk gyártott hordószauna, dézsafürdő és filagória.

A faház legyártásához szükséges idő: 1 hónap.

Szerelés időtartama: k.b. 20 nap.

A faház tervrajzai:

Az alábbi fényképek a faház építése folyamán készültek:

Leave a comment