F21 típusú faház

F21 típusú faház

Ezt a faházat Magyaroszágra, Balatonszentgyörgyre építettük, amely funkcióját tekintve nyárikonyhaként szolgál.

A ház beépített alapterülete 36 m2, amely rendelkezik egy tágas nappali+konyhával van alakítva. A házikó nyárikonyhaként funkcionál.

Az F21 típusú faház műszaki adatai

Használt anyag: I. oszt. szárított és kezelt lucfenyő.

Földszinti padló: 20 mm vastagságú hajópadló, párnafákra (farácsra) helyezve, közéje 40 mm vastag polisztirol hőszigetelő

Falak: 

  • külső falak : 70 mm vastag nút-féderes grótolt gerendafal, amely szigetelésre van kiképezve, 10 cm vastag párnafák (farács) közé 10 cm vastag kőzetgyapotot használva amelyet 20 mm vastag lambéria vagy 1.25 mm gipszkarton zárja belülről.így a falvastagság 19 cm. A falak úgy kívülről, mint belülről rovar-, gomba- és tűz ellen kezelve van. A faház elemeinek festése üzemi körülmények között történt, minőségi kivitelben.
  • belső falak: 7 cm vastag dupla nút-féder illesztésű gerendafa

Ablakok: fából készült szigetelt ablakok, 24 mm vastagságú szigetelt üveggel a megadott méretek szerint. Az ablakok tokszélesítővel és borítóval van felszerelve (nem csak egyszerű geréb tokos). Az ablakok zsalugáterrel vannak ellátva.

A bejárati ajtó szigetelt. A lépcső is lucfenyőből készül.

Tető:

A tető típusa sátortető. A tetőszerkezeti elemek belülről látszóak. A tetőt kőzetgyapot hőszigeteléssel építettük, amely által a faház energiafogyasztás szempontjából optimalizált. A tető bitumenes zsindellyel lett födve.

Kiegészítésként a faház szomszédságában található egy általunk gyártott hordószauna, dézsafürdő és filagória.

A faház legyártásához szükséges idő: 1 hónap.

Szerelés időtartama: k.b. 4 nap.

Leave a comment