F1 típusú hétvégi ház

F1 típusú faház:  alapterület: 48  m

E típusú faházak falai 70 mm vastagok, 130X70 mm metszetű gerendákból vannak kiképezve, dupla nút-féderes illesztéssel, amelyeknek a  végeik grótolva vannak.

Az építmény betonlemezre (alap) helyeződik, a 20 mm-es vastag hajópadló 90X70 mm-es metszetű gerendarácsra tevődik. A ház rusztikus jellegét a  tetőre helyezett és belülrő látható  20 mm-es vastagságú lambéria adja, ami a  140X70mm-es metszetű látszógerendákra kerül.

A tetőfedésre bitumenes zsindelyt használtunk.

Ez a technológia  a melegebb időszakokban használat házaknál alkalmazható, mivel  nincsenek szigetelve.

A vevő kérésére az építmény külső falait és a tetőt szigeteléssel is kiképezhetjük, így a ház lakhatóvá válik az év minden időszakában.

Az F1 típusú hétvégi faház 38,5 m2 alapterülettel rendelkezik, amelyet egy 8,85 m2 alapterületű terasz egészít ki. A faház tartalmaz 2 hálószobát, egy nappalit és egy fürdőt.

Faházak, hétvégi házak kategóriánk egyik legnépszerűbbje az F1 típusú faház.

A fent említetteket az is bizonyítja, hogy ezt a modellt kisebb-nagyobb módosításokkal több alkalommal is sikerüt megépíteni,úgy lakóházként, mint hétvégi faházként. Minden esetben a faházakat téliesítettük, amely, valójában a ház megfelelő hőszigeteléssel való kiképezését és szigetelt nyílászárók használatát jelentette.

A faházak esetében a tetőhéjalás bitumenes zsindellyel történt, de volt cserépfedésre is példa. Ezt a faházat több változatban megépítettük már. A honlapunkon található faházak közül az egyik legkedveltebb faház típusok közé tartozik.

Az alábbi faházak az F1 típusú faház módosított változatai

 

Leave a comment