Această casă din lemn funcționează ca o casă de oaspeți.
Această casă din lemn are o suprafață brută de 118 mp, cu un pod de aceeași dimensiune. La parter veți găsi un spatiu tehnic, un living spațios de 40 m2 + bucătărie, o scară, o baie, o toaletă și 3 dormitoare.
Planul parterului de mai jos arată dispunerea cabanei. La etaj există 6 dormitoare, 1 cameră de depozitare și 3 băi.
Mai jos veți găsi etapele de construcție a casei din lemn tip L12, cu fotografii și mici descrieri.
Prima și a doua etapă au constat în delimitarea casei și efectuarea lucrărilor de fundație.
Este foarte important ca fiecare casă să aibă o fundație corespunzătoare. Casele din lemn necesită, de obicei, o fundație cu un buget mai mic datorită greutății lor ușoare. Al doilea pas a fost acela de a impermeabiliza placa de pardoseală. Acest pas este deosebit de important pentru a proteja structura din lemn.
După ce a fost finalizată hidroizolația, au fost construite structurile verticale portante de la parter.
Pereții de la parter au fost construiți într-un sistem de tip framing, structură din lemn, format din stalpi, rigidizari și grinzi înclinate. Cadrul din lemn este intercalat între izolația din vată minerală, cu izolație suplimentară la exterior. Ventilația pereților este foarte importantă. Acest lucru este luat în considerare și la proiectarea structurii pereților. Suprafața finală poate fi din lemn, sau chiar tencuită sau vopsită.
Construcția pereților parterului cabanei a fost urmată de construcția planșeului de lemn deasupra parterului.
Grinzile plăcii de lemn, care sunt vizibile din interior, creează o atmosferă specială, naturală. Placa de lemn este construită cu izolație fonică, o caracteristică esențială pentru o casă din lemn. În paralel cu construcția plăcii, au fost montați și pereții de contravântuire de la parter.
Următorul pas a fost construcția pereților și a acoperișului de la etaj.
Proiectarea stâlpilor pereților la mansardă a fost foarte importantă pentru preluarea momentelor încovoietoare, astfel încât s-a acordat o atenție deosebită la realizarea nodurilor grindă-stâlp, care pot prelua moment încovoietor.
După ce structura acoperișului a fost construită, acoperișul a fost acoperit cu țiglă.
Elementele structurale de susținere a acoperișului, care sunt vizibile din interior, și învelitoarea interioară din lemn sunt cele care fac ca această casă din lemn să fie cu adevărat din lemn. Pentru a economisi energie, structura acoperișului a fost izolată cu o grosime corespunzătoare de izolație din vată minerală, având grijă ca ventilația stratului de acoperiș să fie asigurată evitând fenomenul de mucegai și condensare.