Casa din lemn H7.C

Casa din lemn H7.C: – suprafaţă parter: 57,50  m

Această casă din lemn are în componență 2 camere, 1 cu suprafața de 9,87mp, iar cealaltă cameră cu suprafața de 8,17 mp. Pe lângă sufrageria, care este împreună (întredeschisă) cu bucătăria mai deține o baie și o cămară.

Dușumeaua, pereții exteriori și acoperișul casei sunt izolați, fapt ce o face confortabilă vara și călduroasă pe timp de iarnă. Pereții exteriori sunt concepuți din grindă ecarisată cu grosimea de 70mm,  îmbinată în dublu lambă și uluc, cu chertare la capete.

În interior se aplică pe verticală un schelet din grinzi de 10 cm grosime între care se așează izolația din vată minerală de 10 cm grosime, între două straturi de folie, una cu barieră de vapori, iar cealaltă cu evacuare de vapori.

Peretele se închide în interior cu un strat de lambriu de calitate superioară cu grosimea de 2 cm. Suprafața acoperișului este izolată și învelită cu șindrilă bituminoasă sub care s-a așezat în prealabil o membrană bituminoasă.

Ușile și ferestrele sunt fabricate din lemn stratificat, în sistem termopan, ce se asortează perfect cu stilul rustic al construcției.

Această casă din lemn tip blockhouse a fost construită în vecinătatea orașului Szeged din Ungaria, este locuită în permanență de familie cu trei persoane și este rezultatul unui proiect bine gândit și conceput.

Această casă a fost extinsă cu o terasă

Fotografii făcute în timpul construirii casei din lemn

Această casă din lemn a fost construită și în orașul Kecskemét, Ungaria cu terasă. Această casă din lemn a fost izolată termic așa fel încât ca să fie locuibilă pe toată perioada anului. Pereții, podeaua, acoperișul, ușile si ferestrele au fost construite așa fel încât să aibă un grad izolare termică cât mai ridicată.  Fotografiile de mai jos prezintă unele faze din execuția casei din lemn.

Leave a comment