F7.C típusú hétvégi ház

F7.C típusú hétvégi faház

Az F7.C emeletes faház 58,59 m2 alapterülettel rendelkezik, amelyet egy 15,09 m2-nyi terasz egészít ki. A épület kiterített területe: 132,18 m2
Az alábbiakban megtekinthetik az F7.C típusú hétvégi ház tervrajzait is!

A faházak esetében ajánlatos a megfelelő hőszigetelés. Ez a házat téliesítve készítettük el, amely lehetővé teszi a faház minden évszakban történő használatát. A falakat 10 cm-, a tetőt 15 cm vastagságú kőzetgyapottal szigeteltük. Tetőfedéshez bitumenes zsindelyt használtunk.

A földszinti részén egy tágas nappali egy szoba egy wc és egy előszoba található. Az emelet 2 tágas szobának ad helyet.

Az F9.C típusú faház műszaki leírása :

Használt anyag : I. oszt. szárított és kezelt lucfenyő.

Földszinti padló: 20 mm vastagságú hajópadló, párnafákra (farácsra) helyezve, közéje 40 mm vastag polisztirol hőszigetelő

Falak: 

külső falak : 70 mm vastag nút-féderes grotolt gerendafal, amely szigetelésre van kiképezve, 10 cm vastag párnafák (farács) közé 10 cm vastag kőzetgyapotot használva amelyet 20 mm vastag lambéria vagy 1.25 mm gipszkarton zárja belülről.így a falvastagság 19 cm.

Falmagasság 2,6 m.

A belső falak 70 mm vastagok

Ablakok: fából készült szigetelt ablakok, 24 mm vastagságú szigetelt üveggel a megadott méretek szerint. Az ablakok tokszélesítővel és borítóval van felszerelve (nem csak egyszerű geréb tokos). Az ablakok zsalugáterrel vannak ellátva.

A bejárati ajtó szigetelt. A lépcső is lucfenyőből készül.

Mennyezet: 15 x 15 cm illetve 15 x 22 cm metszetű látszógerendákra 40 mm vastag hajópadló borítással

Térdfal : 200 cm magas

Tető:
Belülről látszószelemenekre kerül a tetőlambéria. A tető,15 cm vastag szigetelésre van kiképezve és a belülről látszó tetőlambéria fölé kerül a szigetelő . Az utolsó réteg a tetőn a 2 cm vstg  OSB lemez vagy 30 x 50 mm  vastag cserépléc, amelyre bitumenes lemez és bitumenes zsindely kerül.

A szigetelők párazáró és páraáteresztő fóliák közé vannak elhelyezve.

A tető kialakítására használunk kezdő és oromlemezt.

Szerelés időtartama k.b 14-16 nap, ami a faházak egyik kedvező tulajdonsága: a gyors kivitelezési idő!

Leave a comment