Rólunk

CSAPAT

Erdélyi, székelyföldi székhelyű vállalkozásunk a székely faházak hírnevét igyekszik továbbvinni több, mint 25 éve.
Gyártóként vagyunk jelen a piacon, ami a termékeink minőségét és kedvező árait garantálja. Ily módon első kézből, olcsóbban juthat hozzá a kívánt fából készült termékhez.
Építőcsapatunk erdélyi ácsokból és asztalosokból áll, akik a múltba visszanyúló tudással, tapasztalattal építenek faházakat és egyéb faépítményeket. Helyi munkaerő igénybevételével történik a gyártási és építési folyamat.
Telephelyünk Erdélyben, Székelyföldön, Gyergyószentmiklóson található. Itt történik a gyártási folyamat, három üzemben, amelyet az építmény felépítési szakasza követ. Szinte minden európai országban megtalálhatóak a cégünk által gyártott és épített termékek.

10 érv, ami mellettünk szól

 • 1994-ig visszanyúló tapasztalattal rendelkezünk.
 • Gyártók vagyunk, nem forgalmazók. Kedvező árat, kiváló minőséget biztosítunk.
 • A tervezéstől a kivitelezésig tudunk segíteni.
 • A klienseink által igazolható cégünk komoly hozzáállása.
 • Egyedi termékeket gyártunk.
 • Természetes anyagokból dolgozunk.
 • Gyors építési időt garantálunk.
 • A gyártási folyamat alatt is megtekinthető a kívánt termék.
 • Újratermelődő anyagokat használunk, ami a fenntartható fejlődés alapjául szolgál
 • Faházaink egy költséghatékonyabb, de minőségben nem alsóbbrendű megoldást jelentenek a többi épülettípusokhoz képest.

HOGYAN ÉPíTÜNK?

Megrendelőink tervei alapján gyártunk fából készült hétvégi házakat, garázsokat, pavilonokat, kerti bútorokat.
A termékeinkről készült képeket a honlapunkon megtekinthetik. Épületeink falait 40mm vagy 70 mm vastagságú gerendák alkotják,dupla nút-féderes illesztéssel és grótolt végződéssel, szükség esetén belülről szigetelhetőek.
Gondosan kiválogatott lucfenyőből, amelyet 12-16% nedvességtartalomig szárítunk és lekezeljük mikroorganizmusok ellen, készítjük házainkat.
A műhelyben natúr állapotban előzetesen felépítjük a házakat, így a megrendelő megtekintheti a házat ebben a stádiumban.
Megszámozzuk az elemeket, majd lebontjuk az építményt és szállítási eszközre tesszük.

Ebben a szakaszban  építményeink a következő hozzávetőleges árral rendelkeznek :
A 40 mm falvastagságú faházak körülbelül 110eur/m2-be kerülnek és a szigetelésre előkészített házak pedig 150eur/m2-es ár körül mozognak.
A szigetelésre előkészített fal következő képpen rétegelt:

külső fal 40mm /50 vagy100 mm vastagságú gerendarács, amely közé 50 vagy 100mm vastag ásványgyapot kerül / 16-20 mm vastag lambéria. Az így kialakított fal vastagsága 110,vagy 160mm, masszív és magas hőegyütthatóval rendelkező.

A 70 mm-es falvastagságú faházak ára hozzávetőlegesen 170eur/m2 és 210eur/m2 szigetelésre előkészítve, a következő rétegelésben:

-külső fal 70mm /50 vagy100 mm vastagságú merevítő gerendarács, amely közé 50 vagy 100mm vastag ásványgyapot kerül / 16-20 mm vastag lambéria.

Hagyományos rendszerben készülnek az ajtók és ablakok(nem termopán), de a megrendelő kérésére termopán ablakokkal (4/16/4) vagy akár zsalugáterekkel is felszereljük az építményt.
Mivel a megrendelő igényétől is függ az ár, nem tudunk előzetesen egy pontos árat megadni. Függ a ház felszereltségétől. Minden házra külön-külön árat számítunk.
Az ár tartalmaz minden fából készült elemet padlótól tetőig, natúr állapotban(nincsen lefestve), raklapra csomagolva és szállítóeszköre téve.

A megrendelő kérésére szerelési tanácsadást nyújtunk(szerelési rajzot és technikai leírást), egyben teljes kulcsrakész vagy részleges  szerelést.

Az általunk gyártott faházak árai nagy mértékben a következő paraméterektől függnek:

 • faház méretei
 • használt falvastagság
 • nyílászárók típusa (hagyományos- vagy hőszigetelt rendszerben készült) és mérete
 • szigetelés szükségessége úgy a külső falaknál, mint a a tetőnél
 • tetőfedő anyag típusa (cserép vagy bitumenes zsindely)

Az eddig felsorolt költségeket terheli a fuvarköltség, a szerelőcsoport szállása és napi egy étkeztetése, a szerelési költségek ami kb. 30-35% a gyártási költségnek.

Gyakran feltett kérdések

Milyen alap szükséges?
A faházak esetében a sávalap alkalmazása a leggyakoribb, de néhány esetben alkalmazható a lemezalap is. Az alap kiválasztása a talaj típusától, az épület méretétől függ. Az alapozást a statikus tervek alapján kell készíteni.

Milyen fűtési rendszert javasolunk?
Minden fűtési rendszer alkamazható, ami a téglaházak esetében is szokás használni.

Milyen gyakran szükséges a házat festeni?
A ház külső felét 4-5 évente ajánlatos festeni. 2-3 festés után, már lehet ritkábban is festeni a házat. A ház megrendelhető kívül-belül festett állapotban is.

Milyen burkolat használata ajánlatos a fürdők illetve konyha esetében?
A vizes környezet miatt ajánlatos a csempe használata.

Milyen nyílászárókat gyártunk?
A nyílászárók két típusúak lehetnek: szigetelt, termo típusúak vagy szigetelés nélküliek. A nyílászárók méretét a megrendelő kérése után igazítjuk.

Milyen fizetési feltételekkel dolgozunk?
50% előleget kérünk szerződéskötéskor, 30 % a gyártási folyamat végén, szállítás pillanatában, 15% az építkezés 7. napján, 5% átadáskor-átvételkor.

Milyen gyártási, illetve felépítési idővel kell számolni?
A gyártási és felépítési idő függ a már futó projektjeinktől és a kívánt faház méretétől, de számottevően rövidebb gyártási és felépítési idővel kell számolni, mint a tégla vagy vasbeton szerkezetek esetében.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial